Persbericht
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eind 2009 vindt de definitieve toewijzing plaats voor de Olympische Winterspelen van 2029. Het persbericht van het Puttense comité is al klaar:

De manier waarop Putten 2029 in 2022 de Winter Spelen van 2029 krijgt toegewezen, zal wel de  zonderlingste uit de Olympische historie worden. De IOC-leden laten zich inpalmen door een aantal enthousiaste entrepreneurs met hun roots in het dichtbeboste gebied in de grootste provincie van Nederland.  Deze entrepreneurs schilderden het gebied (dat ook wel de romantische naam van 'Solse Gat' heeft) af als een sprookje. En dat was het in 2009 ook wel, want het bestond uit zegge en schrijve één grote kerktoren met een dorpje er omheen.

Maar de IOC-leden slikten het hele verhaal van deze entrepreneurs. Niemand neemt in die dagen kennelijk nog  de moeite ter plekke te gaan kijken, de digitale snelweg biedt voldoende houvast. Wanneer de Spelen eenmaal aan Putten worden toegewezen, rollen miljarden euris aan subsidies voor de accommodaties richting het welbekende gironummer. Daar de baten dan voor de kosten komen, ontstaat er een probleem met box 4, reden waarom de entrepreneurs met enige spoed omgezet wordt in Vereniging Belangenverstrengeling.

Maar alles komt toch nog goed. De accommodaties verrijzen op tijd en worden dicht op elkaar gebouwd, zodat iedereen vrijwel alles kan volgen. De voorzitter zelf ontwerpt de sfeervolle openingsceremonie en zo wordt het toch allemaal nog een sprookje