-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dagboek van zes vrienden tijdens hun lobby voor Putten 2029 in Turijn

Dag 6: Dinsdag 21 februari

Vroeg op
We staan vroeg op. Omdat we langer blijven in Turijn willen we nog wat evenementen volgen. We ontbijten snel en gaan naar het HHH. We hopen op kaarten voor de 1.500 m. voor dames. Kaarten zat nog bij de ATP-balie, gewone prijs. Tip voor toekomstige OS-gangers: koop vooraf geen kaarten, zat te krijgen nog terplekke!

Gelderse vos
Onze missie is tweeledig in het HHH. Kaarten kopen, maar ook de vos plakken. Radio Gelderland heeft een prijsvraag uitgeschreven. Wie een sticker met de Gelderse vos (waarom geen hert, koe of varken?) op een ludieke plaats hangt tijdens de OS krijgt een prijs. Wij hangen er een op het podium van het HHH, lullen wat met een beveiliger en mogen hop backstage en daar hangt 'ie. Zo hangen we er nog een paar in en om het HHH. Dat wordt plaats 1, 2 en 3, al was het alleen al voor de moeite en de vele live-interviews voor radio Gelderland!

Heineken.nl
We vertrekken naar Oval Lingotto voor de 1.500 m. voor heren. Halverwege worden we 'teruggebeld'. In het HHH wordt dagelijks een video-journaal gemaakt voor op de heineken-site. Ze willen ons als item voor vandaag. Met rasse schreden keren we terug en Diek is onze spokesman voor de camera's van heineken.

Oval Lingotto
Alsnog naar het schaatsen. Vandaag wordt een druk daggie, aansluitend op het schaatsen naar het ijshockey USA - RUS. Maar eerst nog 'even' de 1.500m. We wegen de kansen af van de Nederlandse deelnemers en kunnen helaas niet anders concluderen dan dat het errug lastig wordt. Dat blijkt het ook te zijn, Davis schaatst een toptijd, wie gaat daar nog aankomen? Maar dan komt een stukkie onvervalst pieken om de hoek zetten: Fabris schaatst een fenomenale laatste ronde en wint de 1.500 m. Opeens blijken ook de Italianen geïnteresseerd in het schaatsen!

IJshockey
Na het schaatsen snel door naar het ijshockey. Geen van allen hebben we ooit een wedstrijd live meegemaakt. Het begint al goed. Als opwarmertje is een grote feesttent opgesteld met live muziek, pizza en bier. Alle supporters zingen, dansen, zuipen en vreten door elkaar heen. Sfeertje!

We lopen richting stadion. Van buiten niet echt indrukwekkend, van binnen wel fraai. Er kunnen 12.000 man/vrouw in, maar dat zie je er niet aan af. In het midden ligt een - ogenschijnlijk - kleine ijsarena. Maar zelfs op dat kleine stukkie ijs, gaat het soms nog te snel. Wat een sport, wat een snelheid, wat een techniek! Na 10 minuten wrijven we nog eens in onze ogen, wat is dit gaaf! Het typische sfeertje er om heen met cheerleaders, best fan contest, best dance contest en het orgeltje maken het spel compleet. We zijn om: dit is super!

Rusland wint uiteindelijk met 5-4. Doelpunten zat dus, de Russen lijken sneller en lichtvoetiger dan de Amerikanen. Toch zijn de laatste seconden bloestollend en Rusland krijg het errug moeilijk. De conclusie is duidelijk: het is dat wij NL'ers zo goed zijn in lange baanschaatsen, maar eigenlijk is ijshockey vele malen leuker om naar te kijken!

Stukkie lopen
Vanaf de ijshockeytempel lopen we naar Oval Lingotto. Op de kaart 3 cm., in  werkelijkheid 1,5 uur lopen. Na ieder vijf minuten is de mededeling:'We zijn er bijna'. Het is echt een kolere end lopen en dat om 22.00 uur 's avonds! Langzaam dringen de bassbeats van het HHH echter door. We zijn er!

Afknappertje
Helaas blijkt het een van de mindere avonden te zijn. Het optreden van dj Marco V. past totaal niet in de sfeer en setting van het HHH. Misschien zijn we hier te oud voor, maar ook de andere gasten laten zich amper zien op de dansvloer. Na Marco V. Neemt de huis dj het weer over. Dat gaat beter en we stuiteren weer als 'vanouds' door de zaal. Ook de SBS dames weten van wanten.